Vul onderstaand formulier in en krijg de downloadlink gelijk in je mail. Niet gekregen? Check je spambox !

"Maak die taart"

Met het spannende rekenspel "Maak die Taart" wordt geoefend met breuken, en, in de moeilijkere versies, met geldrekenen, procenten, kommagetallen en verhoudingen. 

Rekenen met breuken

Het spel "Maak die Taart" kan worden gespeeld in oplopende moeilijkheidsgraad. De makkelijkste versie kan al door de kinderen in de  onderbouw gespeeld worden, en de moeilijkste versie is zelfs voor brugklassers een uitdaging!

Breuken in oplopende moeilijkheidsgraad

- In "Maak die taart"-onderbouw wordt met stukken taart een hele taart bij elkaar gepuzzeld. Daarbij kunnen de spelers of de kaarten je flink dwarszitten!

- In "Maak die taart"-middenbouw moeten de breuken worden benoemd, en worden taarten die af zijn verkocht. Met het geld kunnen weer stukken taart gekocht worden, waarbij de prijs uiteraard afhankelijk is van de grootte van het stuk (verhoudingen, geldrekenen)

- In "Maak die taart"-bovenbouw kan het zo maar gebeuren dat je de taarten met korting moet verkopen (verhoudingen, rekenen met procenten)

- extra uitdagende versie: zet je het geld dat je verdiend hebt op de bank, of investeer je in nieuwe taarten? Of leen je geld van de bank? Dit soort vragen maakt de ondernemer in je los!